آسیب شنوایی در محیط کار

آسیب شنوایی در محیط کار بعلل مختلفی اتفاق می افتد. ضربه های وارده بر جمجمه، صداهای ناشی از انفجارات، مواجهه با مواد دارای خاصیت سمی برای گوش و … از جمله علل آن میباشد، اما مهمترین علت کاهش شنوایی در محیط کار، مواجهه طولانی مدت با سر و صدای بیشتر از حد مجاز است. حد مجاز صدا طبق اکثر استاندارهای معتبر جهانی 85 دسی بل در نظر گرفته میشود. در صورت مواجهه مزمن با صداهای با شدت بالا و عدم رعایت اصول حفاظت شنوایی در ابتدا این آسیب شنوایی در فرکانسهایی اتفاق می افتد که فرد آن را حس نمیکند و صرفا با انجام تستهای شنوایی قابل تشخیص است. در صورت تداوم مواجهه با صدای بالا کارگر زمانی متوجه کاهش شنوایی خود میشود که کار از کار گذشته و سلولهای گیرنده مربوط به فرکانسهای گفتاری درگیر شده اند و فرد در برقراری ارتباط با سایرین دچار مشکل میشود. متاسفانه در این مرحله امکان درمان وجود ندارد و تنها میتوان به کمک سمعک تا حدودی قدرت شنوایی فرد را ارتقا بخشید.
جهت پیشگیری از کاهش شنوایی کارگران در معرض صدا باید اصول حفاظت شنوایی در محیط کار پیاده شود. بر خلاف طرز فکر اکثریت، استفاده از وسایل حفاظت شخصی مثل گوشی های پوشاننده گوش، قدم آخر در روند حفاظتی میباشد. در ابتدا باید سعی شود با ایجاد تغییرات مهندسی(همچون تبدیل دستگاهها به مدلهایی که صدای کمتری ایجاد میکنند ،پوشاندن دستگاههای پر سر وصدا بوسیله عایقهای صوتی و …) در محل کار سطح صدا تا زیر حد مجاز کاهش یابد و همچنین با استفاده از روشهای مدیریتی مناسب، مدت زمان در معرض صدا بودن کارگران به میزانهای مجاز کاهش یابد. در نهایت در صورتیکه هنوز مواجهه با میزان شدت غیر مجاز سر و صدا وجود دارد بعنوان قدم آخر باید از وسایل حفاظت شخصی استفاده شود. در صورت انجام منظم معاینات شغلی سالیانه و تستهای شنوایی مربوط به آن میتوان کاهش شنوایی ناشی از سر و صدای محل کار را در مراحل اولیه تشخیص داده و با قطع مواجهه از پیشرفت این مشکل جلوگیری بعمل آورد.

نویسنده نوشته: admin

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید

انواع وسایل و تجهیزات حفاظت شنوایی: کاربرد، نحوه استفاده و نگهداری از آنها

در محیطهای دارای سطوح بالای سر و صدا لازم است باید یک برنامه کامل حفاظت شنوایی (HCP) اجراء شود. برنامه جامع حفاظت شنوایی شامل سنجش سطح صدا، مدیریت صدا، آموزش و تعلیم کارمندان، انتخاب گوشی حفاظتی مناسب، تست های ادیومتری، تعمیر و نگهداری دستگاههای مولد، بازرسی و ثبت و ارزیابی برنامه می‌شود. گوشی های حفاظت شخصی 4 نوع می باشند: ایرپلاگ (Ear Plag) یا توگوشی، نیمه ایرپلاگ (Semi-inserted Ear Plag)، ایرماف (Ear Muff) یا روگوشی، کلاه ایمنی (Helmets)…

کاهش شنوایی شغلی: انواع، علت، علایم، درمان و پیشگیری

میلیون ها کارگر هر روزه در محل کار خود در معرض سر و صدا هستند و اگر این سر و صدای محیط کار کنترل نشود می‌تواند منجر به از دست دادن دائمی شنوایی شود. آسیب برگشت ناپذیر به شنوایی فرد در اثر صدا، یکی از رایج ترین مشکلات سلامتی است و از آنجایی که اثرات آن به مرور زمان ایجاد می‌شود، تشخیص آن دشوار است. در تمام صنایع، افت شنوایی صنعتی همچنان به عنوان یک بیماری شغلی با درگیر کردن بیشترین تعداد افراد شناخته می‌شود و حدود 75 درصد از کل ادعاهای بیماری شغلی را تشکیل می‌دهد…

بیماریهای تنفسی شغلی: علت ها، علایم، درمان و پیشگیری

بیماریهای تنفسی مختلف می تواند تحت تاثیر عوامل شغلی و غیر شغلی ایجاد شوند و کار در محیط شغلی نامناسب می تواند آنها را تشدید نماید. بیماریهای ریوی ناشی از کار در اثر مواجهات شغلی طولانی مدت با ذرات ریز داخل هوا یا محرکهای خاص ایجاد می‌شوند و می‌توانند اثرات ماندگاری داشته باشند که حتی بعد از پایان مواجهه نیز باقی بماند. مدت، شدت و تعداد دفعات مواجهه جزء عوامل موثر هستند.این بیماریها با روشهای مختلف مانند معاینه پزشک، اسپیرومتری، عکس قفسه سینه قابل تشخیص است.درمان این بیماریها سخت و بعضا غیر قابل درمان هستند اما بروز و پبشرفت آنها قابل پیشگیری است…

سایت از نگاه بالا

  • 279
  • 36
  • 442,909
  • 121,589