راهنمای طراحی محیط کار ارگونومیک برای کاربران کامپیوتر

بهبود وضعیت ارگونومی محیط کار، عوامل مشکل زایی که منجر به آسیب‌های اسکلتی عضلانی است را حذف نموده و باعث بهبود کارائی و مفید بودن فرد در محیط کار می‌شود. با بهبود وضعیت محیط کار، شما در عمل برای کارمندان خود، محیطی امنی فراهم می‌نمایید که به آنها امکان استفاده بهینه از قابلیتهای شان را می‌دهد. اگر طراحی ارگونومیک محل کار درست انجام شود، از یکطرف رقابت پذیری شرکت شما را بین رقبا افزایش می‌دهد، از طرف دیگر تجربه کار در محیطی بهتر را برای افراد شرکتتان فراهم می‌کند.

ارگونومی محیط کار چیست؟

ارگونومی علم طراحی محیط کار با در نظر گرفتن توانایی ها و محدودیتهای کارمندان و کارگران است. طراحی ضعیف ارگونومی محل کار، منجر به خستگی و آسیب به کارمندان می‌گردد و در چنین محیط هایی کمتر می‌توان نیروهای کار کارآمد و مفید مشاهده نمود و به احتمال قوی منجر به آسیب‌های دردناک و هزینه بر و کیفیت پایین کار می‌شود.

طراحی ارگونومی محل کار برای کار با کامپیوتر

زاویه قسمت پشتی صندلی باید بین 90 تا 110 درجه قرار بگیرد.

لبه بالایی مانیتور باید حدوداً درسطح چشم قرار بگیرد.

گوش، شانه، آرنج، لگن در یک خط قرار گیرند.

مانیتور باید دقیقا روبروی فرد قرار بگیرد بهصورتیکه لازم نباشد فرد برای دیدن آن گردن را بچرخاند.

برای تایپ متون، متنی که از روی آن تایپ میشود بر روی صفحه ای در مجاور مانیتور قرار بگیرد تا فرد بتواند بدون احتیاج به ایجاد خمیدگی در گردن آن را مشاهده کند.

بازو و آرنج فرد باید در موازات بدن قرار بگیرد. آرنج روی دست صندلی باشد و از معلق نگه داشتن بازو در هوا پرهیز شود.

کف پای فرد بصورت راحت روی زمین و یا جاپایی قرار بگیرد و از معلق نگه داشتن پا در هوا خودداری گردد.

جهت ریلکس شدن عضلات اطراف چشمی، فرد هر 20 دقیقه به مدت 20 ثانیه به نقطه ای در فاصله 6 متری یا دورتر نگاه کند.

ارتفاع میز و صندلی باید بگونه ای تنظیم شود که فرد بتواند ضمن قرار دادن آرنج روی دسته صندلی و بدون احتیاج به خم کردن مچ دست با کیبورد و ماوس کار کند.

بهتر است در پایین کیبورد (محل قرارگیری مچ دست هنگام کار) یک پد نرم قرار بگیرد تا از ایجاد فشار به عروق و اعصاب در ناحیه مچ دست جلوگیری شود.

نویسنده نوشته: admin

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید

انواع وسایل و تجهیزات حفاظت شنوایی: کاربرد، نحوه استفاده و نگهداری از آنها

در محیطهای دارای سطوح بالای سر و صدا لازم است باید یک برنامه کامل حفاظت شنوایی (HCP) اجراء شود. برنامه جامع حفاظت شنوایی شامل سنجش سطح صدا، مدیریت صدا، آموزش و تعلیم کارمندان، انتخاب گوشی حفاظتی مناسب، تست های ادیومتری، تعمیر و نگهداری دستگاههای مولد، بازرسی و ثبت و ارزیابی برنامه می‌شود. گوشی های حفاظت شخصی 4 نوع می باشند: ایرپلاگ (Ear Plag) یا توگوشی، نیمه ایرپلاگ (Semi-inserted Ear Plag)، ایرماف (Ear Muff) یا روگوشی، کلاه ایمنی (Helmets)…

کاهش شنوایی شغلی: انواع، علت، علایم، درمان و پیشگیری

میلیون ها کارگر هر روزه در محل کار خود در معرض سر و صدا هستند و اگر این سر و صدای محیط کار کنترل نشود می‌تواند منجر به از دست دادن دائمی شنوایی شود. آسیب برگشت ناپذیر به شنوایی فرد در اثر صدا، یکی از رایج ترین مشکلات سلامتی است و از آنجایی که اثرات آن به مرور زمان ایجاد می‌شود، تشخیص آن دشوار است. در تمام صنایع، افت شنوایی صنعتی همچنان به عنوان یک بیماری شغلی با درگیر کردن بیشترین تعداد افراد شناخته می‌شود و حدود 75 درصد از کل ادعاهای بیماری شغلی را تشکیل می‌دهد…

بیماریهای تنفسی شغلی: علت ها، علایم، درمان و پیشگیری

بیماریهای تنفسی مختلف می تواند تحت تاثیر عوامل شغلی و غیر شغلی ایجاد شوند و کار در محیط شغلی نامناسب می تواند آنها را تشدید نماید. بیماریهای ریوی ناشی از کار در اثر مواجهات شغلی طولانی مدت با ذرات ریز داخل هوا یا محرکهای خاص ایجاد می‌شوند و می‌توانند اثرات ماندگاری داشته باشند که حتی بعد از پایان مواجهه نیز باقی بماند. مدت، شدت و تعداد دفعات مواجهه جزء عوامل موثر هستند.این بیماریها با روشهای مختلف مانند معاینه پزشک، اسپیرومتری، عکس قفسه سینه قابل تشخیص است.درمان این بیماریها سخت و بعضا غیر قابل درمان هستند اما بروز و پبشرفت آنها قابل پیشگیری است…

سایت از نگاه بالا

  • 17
  • 5
  • 466,708
  • 129,902