راهنمای طراحی محیط کار ارگونومیک برای کاربران کامپیوتر
بهبود وضعیت ارگونومی محیط کار، عوامل مشکل زایی که منجر به آسیبهای اسکلتی عضلانی است را حذف نموده و باعث بهبود کارائی و مفید بودن فرد در محیط کار میشود. با بهبود وضعیت محیط کار، شما در عمل برای کارمندان خود، محیطی امنی فراهم مینمایید که به آنها امکان استفاده بهینه از قابلیتهای شان را میدهد. اگر طراحی ارگونومیک محل کار درست انجام شود، از یکطرف رقابت پذیری شرکت شما را بین رقبا افزایش میدهد، از طرف دیگر تجربه کار در محیطی بهتر را برای افراد شرکتتان فراهم میکند.
ارگونومی محیط کار چیست؟
ارگونومی علم طراحی محیط کار با در نظر گرفتن توانایی ها و محدودیتهای کارمندان و کارگران است. طراحی ضعیف ارگونومی محل کار، منجر به خستگی و آسیب به کارمندان میگردد و در چنین محیط هایی کمتر میتوان نیروهای کار کارآمد و مفید مشاهده نمود و به احتمال قوی منجر به آسیبهای دردناک و هزینه بر و کیفیت پایین کار میشود.
طراحی ارگونومی محل کار برای کار با کامپیوتر
زاویه قسمت پشتی صندلی باید بین 90 تا 110 درجه قرار بگیرد.
لبه بالایی مانیتور باید حدوداً درسطح چشم قرار بگیرد.
گوش، شانه، آرنج، لگن در یک خط قرار گیرند.
مانیتور باید دقیقا روبروی فرد قرار بگیرد بهصورتیکه لازم نباشد فرد برای دیدن آن گردن را بچرخاند.
برای تایپ متون، متنی که از روی آن تایپ میشود بر روی صفحه ای در مجاور مانیتور قرار بگیرد تا فرد بتواند بدون احتیاج به ایجاد خمیدگی در گردن آن را مشاهده کند.
بازو و آرنج فرد باید در موازات بدن قرار بگیرد. آرنج روی دست صندلی باشد و از معلق نگه داشتن بازو در هوا پرهیز شود.
کف پای فرد بصورت راحت روی زمین و یا جاپایی قرار بگیرد و از معلق نگه داشتن پا در هوا خودداری گردد.
جهت ریلکس شدن عضلات اطراف چشمی، فرد هر 20 دقیقه به مدت 20 ثانیه به نقطه ای در فاصله 6 متری یا دورتر نگاه کند.
ارتفاع میز و صندلی باید بگونه ای تنظیم شود که فرد بتواند ضمن قرار دادن آرنج روی دسته صندلی و بدون احتیاج به خم کردن مچ دست با کیبورد و ماوس کار کند.
بهتر است در پایین کیبورد (محل قرارگیری مچ دست هنگام کار) یک پد نرم قرار بگیرد تا از ایجاد فشار به عروق و اعصاب در ناحیه مچ دست جلوگیری شود.
منو شبکههای اجتماعی