مواجهه شغلی با اشعه فرابفش

مهمترین منبع مواجهه با اشعه UV نور خورشید میباشد. اشعه های فرا بنفش (UV) بسته به طول موج، در سه دسته UVA، UVB و UVC قرار می‌گیرند. طیف UVC بعلت طول موج کوتاه و قدرت نفوذ کم تقریبا بصورت کامل در لایه ازن جذب میشود و به زمین نمیرسد. مهمترین عوارض اشعه های فرابنفش طیف UVA تسریع در فرآیند پیری پوست و شبکیه چشم و همچنین ایجاد آفتاب سوختگی در پوست میباشد. دسته UVB از نظر عوارض ایجاد شده مهمترین طیف اشعه فرابنفش بوده. مواجهه مزمن با این طیف میتواند سبب بروز عوارض پیش بدخیم و بدخیم متعدد در پوست همچون سرطانهای BCC و SCC و ملانوما گردد. مهمترین مشاغل در معرض آسیبهای ناشی از اشعه UV، آنهایی هستند که با نور خورشید بصورت مزمن مواجهه دارند مثل کشاورزان، رانندگان، کارگران ساختمانی، نظامیان و ….
عوارض ذکر شده در شاغلین دیگری نیز همچون جوشکاران، بعلت مواجهه با اشعه UV ناشی از منابع مصنوعی محتمل است.
توصیه می‌شود جهت پیشگیری از این عوارض از مواجهه زیاد با نور خورشید و سایر منابع اشعه UV پرهیز شود، برای مثال تلاش شود تا حد امکان بین ساعت 10 صبح تا 3 بعد از ظهر از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پرهیز شود. در صورت ممکن نبودن حذف یا کم کردن مدت مواجهه باید از وسایل حفاظتی همچون کلاههای لبه دار (لبه دور تا دور که از تابش اشعه به گوشها و گردن هم جلوگیری کند)، کرم های ضد آفتاب مناسب و عینکهای آفتابی استاندارد استفاده کنیم. در صورتیکه متوجه ضایعه پوستی بخصوص در نقاط در معرض آفتاب شده اید حتما جهت نمونه برداری به متخصص پوست مراجعه کنید.

نویسنده نوشته: admin

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید دوست داشته باشید

انواع وسایل و تجهیزات حفاظت شنوایی: کاربرد، نحوه استفاده و نگهداری از آنها

در محیطهای دارای سطوح بالای سر و صدا لازم است باید یک برنامه کامل حفاظت شنوایی (HCP) اجراء شود. برنامه جامع حفاظت شنوایی شامل سنجش سطح صدا، مدیریت صدا، آموزش و تعلیم کارمندان، انتخاب گوشی حفاظتی مناسب، تست های ادیومتری، تعمیر و نگهداری دستگاههای مولد، بازرسی و ثبت و ارزیابی برنامه می‌شود. گوشی های حفاظت شخصی 4 نوع می باشند: ایرپلاگ (Ear Plag) یا توگوشی، نیمه ایرپلاگ (Semi-inserted Ear Plag)، ایرماف (Ear Muff) یا روگوشی، کلاه ایمنی (Helmets)…

کاهش شنوایی شغلی: انواع، علت، علایم، درمان و پیشگیری

میلیون ها کارگر هر روزه در محل کار خود در معرض سر و صدا هستند و اگر این سر و صدای محیط کار کنترل نشود می‌تواند منجر به از دست دادن دائمی شنوایی شود. آسیب برگشت ناپذیر به شنوایی فرد در اثر صدا، یکی از رایج ترین مشکلات سلامتی است و از آنجایی که اثرات آن به مرور زمان ایجاد می‌شود، تشخیص آن دشوار است. در تمام صنایع، افت شنوایی صنعتی همچنان به عنوان یک بیماری شغلی با درگیر کردن بیشترین تعداد افراد شناخته می‌شود و حدود 75 درصد از کل ادعاهای بیماری شغلی را تشکیل می‌دهد…

بیماریهای تنفسی شغلی: علت ها، علایم، درمان و پیشگیری

بیماریهای تنفسی مختلف می تواند تحت تاثیر عوامل شغلی و غیر شغلی ایجاد شوند و کار در محیط شغلی نامناسب می تواند آنها را تشدید نماید. بیماریهای ریوی ناشی از کار در اثر مواجهات شغلی طولانی مدت با ذرات ریز داخل هوا یا محرکهای خاص ایجاد می‌شوند و می‌توانند اثرات ماندگاری داشته باشند که حتی بعد از پایان مواجهه نیز باقی بماند. مدت، شدت و تعداد دفعات مواجهه جزء عوامل موثر هستند.این بیماریها با روشهای مختلف مانند معاینه پزشک، اسپیرومتری، عکس قفسه سینه قابل تشخیص است.درمان این بیماریها سخت و بعضا غیر قابل درمان هستند اما بروز و پبشرفت آنها قابل پیشگیری است…

سایت از نگاه بالا

  • 122
  • 30
  • 457,610
  • 126,513